ketvirtadienis, balandžio 23, 2009

Singapuro virtuve



Singapure maistas yra tokia pat nacionaline vertybe kaip ir apsipirkimas, tai skrandziui ten praktiskai rojus. Per 3 dienas mazai spejom isbandyti, bet ragavom ivairiu virtuviu patiekalu - ziauriai skanu!

Mano numeris vienas - laksa. Malaju kilmes patiekalas, kai kur meniu vadinamas sriuba, bet pagal kieki nelabai cia sriuba.. Makaronai, tofu (soju pupeliu paploteliai ar kazkas panasaus), astrus skystis, dar imeta kiausinio gabaliuka, o toliau jau renkiesi - su vistiena, su juros gerybemis ir tt. Sitas vistienos laksa:


Kepta raja pas kiniecius maisto turguje:


Saldziarugste vistiena pas kiniecius (nieko panasaus i lietuvisku kinieciu restoranu patiekalus):


Nezinau, kaip lietuviskai vadinasi tos zalios darzoves-lapai, bet labai skanus - Edita jau galvoja, kaip ju uzsiaugint Lietuvoje:


Tipo sriuba - gauni dubeneli sriubos, o kartu su ja - miksa visokiu priedu su makaronais:


Indiski pusryciai - lietiniai is ryziu arba miltu, kartu su ivairiais padazais. Valgyti reikia su rankom - plesai ir mirkai.


Juros gerybiu laksa:


Cia pas kiniecius, nepamenu, kaip vadinosi - pusiau makaronai, pusiau koldunai su juros gerybemis:


Ir dar pas kiniecius:


Issicekinom is hostelio Melakoj, dar einam kokias 3 valandas pasitrankyt po miesta, o vakarop vaziuosim i Kuala Lumpura - cia vos pora valandu kelio. Melaka grazus miestas - sukelsim veliau nuotrauku. Beje, vakar pavyko rasti vietinio brendzio (nuo 8 h neparduoda alkoholio, bet ikalbejom pardaveja), tai panaktinejom su kitais dviem lietuviais, atlikom skrandziu dezinfekcija nuo sito maisto. Siandien atsibudau ir dabar vaikstau su panko sukuosena - gal jau rimtai pas mane per daug plauku:)

PS: darkart sorry uz suerzintus skrandzius - patys kalti, jei nepaiset ispejimo. Pas mus beveik 13 h, Lietuvoj apie 8 h, tai jus dabar tik pusryciausit - gal visgi sotus ziuresit sitas nuotraukas:) Ta proga einam mes ieskot velyvu pusryciu.



9 komentarai:

Jurate rašė...

Na, pusryciai man tokie butu perstiprus. Blyneli viena- mielai. Bet jus galetumet koki recepta parasyt :) Aisku, ten ypatingos zoleles, priedai... Bet juk galit seklyciu parvest- mes uzsiauginsim. Dziovinti prieskoniai daug vietos kuprinej irgi neuzims :)) Tad, ruoskit lauktuves :)))

Romena rašė...

isijungiau bloga, pasiziurejau, isjungiau, vel isijungiau... nu ziuriu tikrai nepasiklydau - cia tikrai jus blogas, bet kazkaip truksta tik receptu iki tikro receptu/maisto gaminimo blogo:P o kaip apimtys per pilvuka??? Editai gal ir negresia (na bent jau nuo maisto), bet Karoli tu kaip? zinai kaip nuo makaronu buna:D o isvaziavot su mintim, kad daug nevalgysit ir grysit sveiki, grazus ir kudi kudi:D
is tikruju, tai jau pradekit rinkti receptus ir parvezkit juos, nes viskas super atrodo - iskart uzsimaniau siandien pietu i kiniecius. per jumis.

Jūratė rašė...

tie žali lapai tikriausiai špinatai :)

Anonimiškas rašė...

Man tai labiausiai Pietryčių Azijoj patiko Vietnamiečių virtuvė. Sriuba Pho (tariama ~ kaip angliškas fur) nuostabi, kažkiek laksą primena. O ir man kaip vegetarei ten buvo rojus. Siūlau ir ne vegetarams išbandyti, nes pagamina iš sojos stebuklus, kartais negali patikėti, kad ten ne mėsa :)

Tadas rašė...

blemba...Karoli...maista pradejai fotkinti???rinka mano nori okupuoti???

Anonimiškas rašė...

KinIJA - KINAI, nes IndIJA - indai, ne indiečiai, EstIJA - estai, ne estiečiai, LatvIJA - latviai, ne latviečiai ir t.t. :))

zilvinas rašė...

skaniai labai atrodo, galetumet man i namus uzsakyti pora patiekalu :)

Laima rašė...

Aga, atrodo tai labai skaniai, tik vat idomu, kaip reaguoja lietuviski viduriai i egzotiska maista?

Unknown rašė...

zinokit, kol kas jokiu bedu su skrandziais (pfu pfu pfu) - Edita kazkokiu vaistu paemus yra, bet ju dar neprireike. Viduriai labai gerai reaguoja prie tokio maisto - juk cia ne kokios lietuviskos bulves su spirguciais:)

Romena, nevalgom mes makaru kasdien, o vaikstom tai daug (baigiu sutrint jau antras slepetes), tai abu jau numetem po kokius 3 kg. Man tai kas, bet va Edita tai jauciu tuoj anoreksike pataps, reiks mesos jai shert daugiau:)

Su receptais sunkiau - atrodo visi ingridientai paprasti, bet prieskoniu tai nezinom. Bet gal kokiam Tailande ar Vietname pasimokysim gamint, galima ten restoranuose uz papildoma uzmokesti.

Blinda, Lietuvoj as nelisiu i tavo sriti - maisto fotkinima, bet cia tu jau neisakysi :P

Jurate, ne spinatai ten tikrai, tuos tai atskirtume. Kazkas kitkas, velnias zino.

Rašyti komentarą